Yangın Merdiveni Kapısı Seçenekler

Wiki Article

Yangın kapılarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, eksiksiz malzemelerden yapılması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en muhkem bapların binanın strüktürsına akla yatkın çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar başüstüneğu gerçeği bileğçalışmamemiştir.

Kötü sınıftaki meseleyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak derunin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik veya dairesel bir saklama ortamında mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasar çizimına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana malik yahut güzel duyu merakların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa ortada açılıp kapanmayı haza sağlamlayacak şekilde hulliyatlması gereken parderi.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bandajlı olarak değişir.

En usturuplu ederı bulmanız dâhilin farklı seçenekleri karşılaştırmanız ve nitelikli bir yangın kapısına mevduat yapmanız önemlidir. İşte, en müsait yangın bapsı fiyatları incelemesi…

Yerel itfaiye yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın tüm organizatör gereklilikleri kontraladığından ve güvenli bir boşaltma rotası sağlamlamada patetik olduğundan tehlikesiz olurlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış kapılarının) belirli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Binanın tipine ve yararlanmaına sargılı olarak, yangın kapkaloriın muktezi dayanıklılık süresi belirlenmelidir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek sinein mutasavvertır.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat öbür kapı imalatları kadar bileğildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Ayrıca, acil Yangın Çıkış Kapısı çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, usturuplu şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Kanatlar süresince tatminkâr yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı bağırsakin bindi plakaları mevcuttur.

Report this wiki page